Allianz: új korszak a terménybiztosításban
2011.08.02
Az Allianz Re mezõgazdasági csoportja új megközelítést próbál bevezetni a terménybiztosításban, méghozzá a természeti erõforrások menedzselésére szakosodott szoftverfejlesztõ céggel, a Sarmappal közösen.

A két cég olyan távérzékelési szoftver kifejlesztésén dolgozik, mely egy radar segítségével lehetõvé teszi a biomassza növekedésének nyomon követését, és a mezõgazdasági területek potenciális terméshozamának felmérését.

A távérzékelési technológiákat összehasonlítva, az optikai érzékelõkkel szemben a radartechnológia a mûholdas képeket adatokká képes konvertálni, függetlenül az idõjárási viszonyoktól, illetve a napszaktól.

2013-ban, az Európai Ûrügynökség tervei szerint az interneten ingyenesen elérhetõvé teszik a mûholdas képeket, melyeket az új technológia segítéségével az Allianz Re is használni tud majd a mezõgazdasági földek potenciális hozamának heti rendszerességgel történõ meghatározásához – közölte a cég mezõgazdasági üzletágának vezetõje, Thomas Heintz.

Ezen kívül a szoftver segítséget nyújt majd a káresemények okainak és hatásainak vizsgálatához. Heintz szerint ezzel megszûnik az az információs gap, amely a mezõgazdasági biztosításokat különösen bonyolulttá, sõt számos területen lehetetlenné tette.