Új globális üzletágat nyit az Allianz
2014.01.27
A napokban mutatta be Európa legnagyobb biztosítója, a német Allianz legújabb részlegét, amely a multinacionális vállalatok globális igényeinek megfelelõen munkavállalói juttatási szolgáltatásokat nyújt.

Az új divízió neve Allianz Global Benefits (AGB), amely vállalati élet-, nyugdíj- és egészségbiztosítási termékeket, továbbá ügyfélközpontú szolgáltatásokat nyújt majd. Az AGB az Allianz vállalati biztosításokkal foglalkozó részlegével (AGCS) és az Allianz Global Investors-szal együttmûködésben igyekszik majd a brókercégekkel a munkavállalói juttatások terén meglévõ együttmûködést ösztönözni.

Az AGS a globális és helyi ismereteinek, valamint fejlett, nemzetközi kockázatkezelési gyakorlatának köszönhetõen lehetõvé teszi ügyfelei számára, hogy optimalizálják munkavállalói juttatási rendszereiket az egyes országokban.

Az Allianz közleménye szerint ezt úgy tudják elérni, hogy összekötik az ügyfél helyi leányvállalatát az Allianz csoport helyi leányvállalatával, ezzel a munkavállalói juttatási megoldások tervezése és megvalósítása zökkenõmentessé válik.

A németországi székhelyû AGB három országban rendelkezik helyi központtal és több mint 80 országban rendelkezik külsõ biztosítási partnerrel.