Összefog a biztonságosabb közlekedésért a HTA és a MABISZ
2013.10.15
Együttmûködési megállapodást írt alá a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A két szervezet célja, hogy összefogásuk eredményeként biztonságosabbá váljon a hazai közúti közlekedés. „Mindkét szövetség számára kiemelten fontos a baleset-megelõzés, ezért is döntöttünk úgy, hogy a jövõben támogatjuk a biztosítók biztonságos közlekedést erõsítõ oktatási és ismeretterjesztõ tevékenységét” – hangsúlyozta Rábai Dániel, a HTA elnöke az együttmûködés kapcsán.

Közös érdek hozta össze a Magyar Gumiabroncs Szövetséget és a Magyar Biztosítók Szövetségét: mindketten elkötelezettek a biztonságosabb közlekedés, valamint a megfelelõ közlekedésbiztonsági és technikai tudásátadás iránt. „Nagyobb hangsúlyt szeretnénk helyezni a baleset-megelõzésre, ezért a biztosítók kármegelõzéssel és kárrendezéssel kapcsolatos ismeretterjesztõ és oktatási tevékenységét kívánjuk erõsíteni” - emelte ki a Morenth Péter, a HTA ügyvezetõ elnöke.

A MABISZ fõtitkára, Molnos Dániel úgy véli, a megállapodás egy rendkívül fontos lépés a biztonságosabb közúti közlekedés tudatossá tétele felé. Kiemelte: a két szövetség közös erõvel az eddigieknél hatékonyabban érheti el a lakosságot, közös akcióik révén pedig a korábbinál szélesebb körû ismeretterjesztõ és figyelemfelhívó tevékenységet folytathatnak.

Fõleg a defenzív vezetés, a tudatos jármûvezetõi magatartás, a megfelelõ gumiabroncs-választás, a nem megfelelõ abroncshasználat esetleges következményei, valamint az egyéb, a vezetéshez és a közlekedésbiztonsághoz tartozó kérdések kerülnek majd elõ a közös munka során. „Nagy várakozással tekintünk az együttmûködés elé, és örülünk, hogy a MABISZ számít a közlekedésbiztonság terén megszerzett tapasztalatainkra, tudásunkra” - tette hozzá Morenth Péter.

A jövõben több közös közlekedésbiztonsági kampányt is szervez a HTA és a MABISZ, amelyek segítségével arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogyan lehet megelõzni a különbözõ közlekedési káreseményeket. Az együttmûködés részeként megosztják egymással a másik fél tevékenységéhez is kapcsolódó szakmai állásfoglalásaikat, valamint az általuk tartott konferenciákon, jelentõsebb szakmai értekezleteken kölcsönösen biztosítják egymás szakértõinek látogatói, elõadói részvételét.