Együttmûködési megállapodást kötött a Mabisz és a Nemzeti Közlekedési Hatóság
2014.02.06
A közlekedésbiztonság erõsítése, valamint a baleset-megelõzés területén történõ hatékony együttmûködés érdekében együttmûködési megállapodást kötött a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A dokumentumot 2014. február 5-én írta alá Gyõri Gyula, az NKH elnöke és Molnos Dániel, a MABISZ fõtitkára.

„A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért is tartjuk fontosnak a szakmai szervezetekkel való együttmûködést, melynek egy újabb állomása ez a mostani” – fogalmazott Gyõri Gyula, a közlekedési hatóság elnöke. Hozzátette: az NKH sok területen vesz részt a megelõzésben is. Ilyen többek között a közlekedésbiztonsági akcióprogramok szervezése, a közlekedés szereplõit segítõ kiadványok megjelentetése, illetve a különbözõ szervezetek közlekedésbiztonsági kezdeményezésének támogatása is. A mostani együttmûködés kapcsán hatékony segítséget kívánnak nyújtani különbözõ korcsoportoknak és szegmenseknek a gyermekektõl egészen a hivatalos jármûvezetõkig.

”A biztonságos közlekedés kiemelkedõen fontos a biztosítók számára” – jelentette ki Molnos Dániel, a MABISZ fõtitkára az aláírást követõen. A biztosítók sokat tesznek a balesetek számának csökkentése érdekében, s ezért is fontos számunkra a megállapodás, mivel a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen a jövõben sok területen fogunk tudni együttmûködni a baleset-megelõzés érdekében – hangsúlyozta a MABISZ fõtitkára.

A MABISZ már közel öt éve tagja az Európai Közúti Biztonsági Chartának. Az Európai Bizottság égisze alatt szervezõdött mozgalom azzal a céllal jött létre, hogy gyakorlati megoldásokat javasoljon az európai utak biztonságosabbá tétele érdekében.

A MABISZ a csatlakozás során vállalta, hogy a rendelkezésére álló eszközök segítségével támogatja a balesetmentes közlekedést.

Az NKH-MABISZ együttmûködési megállapodás alapján a két fél közös szakmai javaslatokat tesz, közös programokat dolgoz ki, kölcsönösen megjelenési lehetõséget biztosítanak egymás rendezvényein, s céljaik elérése érdekében összehangolt kommunikációt is folytatnak.