Pénzsztár: sikeres volt a középiskolai verseny elõselejtezõje
2013.10.21
895 négyfõs, 14–20 éves középiskolásokból álló csapat fejezte be sikeresen a PénzSztár nevû, Elsõ Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyre regisztrált 1120 team közül az október 10-én és 17-én megrendezett kétfordulós internetes elõselejtezõt. Közülük 95-en már biztosan tovább küzdhetnek a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fõdíjért, míg 4 megyében holtverseny miatt csak az október 24-ei szétlövés dönt a továbbjutásról.

A továbbjutók közé a kilenc határon túli induló közül három – két székelyudvarhelyi és egy zentai csapat – is bekerült. Az elõbbiek eredményét a versenyszervezõ TAS-11 Kft. Békés, az utóbbiét Csongrád megyében számította be. Heves megyében 2 továbbjutó hely sorsa még nem dõlt el, ezért 3 csapat küzd meg, míg Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében egyaránt két-két team között dönt szétlövés október 24-én arról, hogy melyikük folytathatja ötödikként a fõvárosban és a megyékben november 7-én sorra kerülõ selejtezõben.

Az induló csapatok több mint háromnegyede ötven százalékos hatékonysággal válaszolt az internetes elõselejtezõben feltett kérdésekre. Külön öröm, és egyúttal igazolja a verseny szervezõinek elõzetes várakozását, miszerint nem kellett feltétlenül pénzügyi-gazdasági képzettség a feladatok megoldásához, hogy 21 gimnázium csapata is sikerrel szerepelt, s további 4-nek van esélye a továbblépésre a szétlövés során.

Az eredményeket a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner eduline.hu címen lehet részletesen elolvasni.