Átverte ügyfeleit a Blue Travel - csõdbe ment az utazási iroda
2013.10.30
Lehúzta a rolót a Blue Travel utazási iroda, amelyrõl a hétvégén kiderült, hogy bár utasai ötcsillagos szálloda árát fizették ki, Cipruson egy alacsony színvonalú hotelben helyezték el õket - írta a Népszava.

Átverte ügyfeleit a Blue Travel utazási iroda, ahol már fel sem veszik a telefont, sõt kiderült, hogy bezárták az Alkotás úti irodájukat is. A Blue Travel mindezek ellenére kedden még szerepelt az utazási irodák hivatalos listáján.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetségének szóvivõje a Népszavának azt mondta, õk sem tudnak semmit az irodáról, igaz, nem is tagja a szervezetnek.

Idén szeptember 30-ig száz fogyasztói panasz érkezett a hatósághoz utazásszervezõ vállalkozásokkal kapcsolatban, arra azonban nincs adat, hogy ezek a panaszok pontosan mire irányultak - tudta meg a lap Itzelbergerné Juhász Ágnestõl, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) sajtóreferensétõl.

A szóban forgó konkrét esettel kapcsolatban az NFH sajtóreferense közölte: ha alacsonyabb minõségû szállást kaptak az utasok, mint amiért fizettek, az hibás teljesítésnek, szerzõdésszegésnek minõsül, kártérítést bírósági, illetve békéltetõtestületi eljárásban lehet kérni emiatt.

Ezt erõsítette meg a lapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is. A szaktárca szerint az utasok joggal tarthatnak igényt kártérítésre, amelyet bírói úton érvényesíthetnek.