Folyamatosan növeli részesedését az alapkezelõben a CIG Pannónia Életbiztosító
2013.11.05
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. stratégiai partnerével, a Pannónia Nyugdíjpénztárral közösen alapított Pannónia CIG Alapkezelõ Zrt.-ben korábbi részesedését növelve 46 százalékos tulajdonos lett - jelentette be a biztosító hétfõn a BÉT honlapján.

A társaság a közlemény szerint az alapításkor kitûzött céloknak megfelelõen folyamatosan törekszik a jelenleg már 120 milliárd forint vagyont kezelõ alapkezelõben lévõ tulajdoni hányadának növelésére. A CIG Pannónia Életbiztosító az alapítási szerzõdés értelmében az alapításkori 20 százalékos részesedésen felül további 70 százalék tulajdoni hányadra vonatkozóan, meghatározott feltételek szerint lehívható vagyonnövekményi vételi opcióval rendelkezik, amelybõl most 4 százalékot hívott le. Mindemellett további 1 százalékos részesedést megtestesítõ részvénycsomagot vásárolt a pénztártól, így összesen 5 százalékkal növelte részesedését, s 46 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

A társaság egyidejûleg értékesítette a pénztárnak a Pannónia Pénztárszolgáltató Zrt.-ben meglévõ 20 százalékos részesedését. A tranzakciót követõen a pénztár a pénztárszolgáltató által kibocsátott részvények 100 százalékos tulajdonosa. Az új struktúra a biztosító és a pénztár mûködéséhez is megfelelõen illeszkedik, hiszen a pénztárszolgáltató fõként a pénztár és a Pannónia CIG Alapkezelõ Zrt. számára nyújt adminisztrációs, könyvelési és informatikai szolgáltatásokat - közölte a biztosító társaság. A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktõzsde Prémium kategóriájában kereskednek, a papírok hétfõi záróára 220 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 273 forint, a legalacsonyabb 179 forint volt