Komoly katasztrófák érték idén a németeket
2013.11.06
A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Hannover Re az idei harmadik negyedévben 8,6 százalékkal alacsonyabb, 613,2 millió eurós nettó eredményrõl számolt be. A rosszabb eredmények okaiként a nagyobb káreseményeket, így az európai árvizeket és a németországi jégesõket nevezte meg a viszontbiztosító.

A Hannover Re bruttó díjbevétele a harmadik negyedévben 10,54 milliárd euró volt, amely 2,3 százalékkal magasabb, mint elõzõ év hasonló idõszakában. A társaság befektetésbõl származó nettó bevételei ezzel szemben csökkenést mutattak: a 2012 harmadik negyedévi 1,21 milliárd euró helyett idén csak 1,05 milliárd euró volt.

A nem-élet vonalakon a társaság összesített kárhányada 95 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 96,5 százalékkal.

A viszontbiztosítónak a múlt heti európai szélviharokból várhatóan kevesebb mint 50 millió eurós kára keletkezik – közölte a társaság pénzügyi igazgatója, Roland Vogel. A társaság harmadik negyedéves eredményét érintõ nagy természeti katasztrófák közé tartoznak ezen kívül a júniusi európai árvizek (128,2 millió euró), valamint júniusi (34 millió euró) és júliusi (64 millió euró) németországi jégesõk.

A Hannover Re szerint a természeti katasztrófákhoz kapcsolódó veszteségek szintje Németországban idén már most rekordot döntött, mely alapján elõrevetíthetõ a biztosítási díjak emelkedése.