Megvannak a középiskolás pénzügyi-gazdasági verseny középdöntõsei
2013.11.08
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség által életre hívott, s a takarékszövetkezetek szervezésében lebonyolított Elsõ Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny megyei döntõibõl a 100 induló csapat közül 28 négyfõs csapat biztosította a helyét a november 21-ei regionális középdöntõibe. Budapestrõl, valamint Baranya, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Vas és Veszprém megyébõl két-két, a többi megyébõl egy-egy team járt sikerrel. A továbbjutók közé bekerült egy határon túli, a vajdasági Zentáról induló gárda is.

A verseny céljával kapcsolatban Varga Antal, az OTSZ ügyvezetõje azt hangsúlyozta, hogy a takarékszövetkezetek folyamatosan építik a jövõbeni ügyfélkörüket: az általános iskolásoknak takarék matricát kínálnak, a középiskolásoknak pénzügyi oktatást biztosítnak. Az októberi internetes elõselejtezõre regisztrált 1120 csapatból végül el is indult 895 kvartettbõl kiválasztódott 100 teamnek a házigazda takarékszövetkezetek által biztosított 20 – budapesti és a 19 megyei – helyszínen, csütörtökön délután egy idõben, ugyanazokat az írásbeli és szóbeli feladatokat kellett megoldaniuk. A legnagyobb küzdelem Veszprém megyében alakult ki, ahol három csapat között minimális különbségek döntöttek a két továbbjutó helyrõl. A hét, egyenként négy-négycsapatos regionális középdöntõben tovább versengõ együttesek közül 16 pénzügyi-gazdasági irányultságú középiskolából verbuválódott, míg 12 olyan oktatási intézménybõl, amelyben nincs ilyen képzés. A regionális középdöntõ 7 nyertese jut a december 5-én, Budapesten megrendezendõ elõdöntõbe, ahonnan a 4 legjobb csapat küzdhet meg december 19-i döntõben, ugyancsak Budapesten a számos szponzor által biztosított értékes ajándékokért, így a fejenként 100-100 ezer forintból és egy-egy okostelefonból álló fõdíjért.

Az eredményeket a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner eduline.hu címen lehet részletesen elolvasni.