Az Allianz a legátláthatóbb pénzügyi partner
2013.11.18
Az Allianz Hungária Zrt. a pénzügyi szektor legátláthatóbb szereplõje a Transparency International (TI) Magyarország felmérése alapján, melyet a nagyvállalatok átláthatóságáról készített.

Magyarországon elsõ alkalommal végzett kutatást a Transparency International (TI) arról, hogy a hazánkban mûködõ 16 szektor top 50 vállalata milyen mértékben hozza nyilvánosságra korrupcióellenes és üzleti etikai szabályait, illetve a leányvállalataik és külföldi érdekeltségeik mekkora átláthatóságot biztosítanak.

A nemzetközi kutatás alapján készült felmérésben, az Allianz Hungária 9,6-os értékelésével a legjobb helyezést érte el a magyar pénzügyi szektor cégei közül, összesítésben pedig az elsõ helyen osztozó négy vállalat után a második legmagasabb pontszámot érte el. Kiemelkedõen jól teljesített mind a korrupcióellenes programok, mind a szervezeti átláthatóság nyilvánossága terén, míg az elõbbi kategóriában az átlagos, 45 százalékos eredményhez képest 92 százalékot ért el, az utóbbiban maximális pontszámot szerzett.

„Ez az elismerés is jól mutatja, hogy az Allianz valóban megbízható pénzügyi partnere ügyfeleinek, és a külvilág számára is láthatóvá vált mûködése. Egy tisztességes cég elkötelezett munkavállalókkal mindig versenyképesebb,és hosszabb távon a piacon tud maradni, mint a nem transzparensen mûködõ versenytársa. Emellett egy korrupciómentes cég az energiáit fejlesztésekre fordítja, így magasabb színvonalú szolgáltatást és jobb minõségû szolgáltatást nyújt” - hangsúlyozta Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A korrupció visszaszorítása, a transzparencia biztosítása mind hazai, mind nemzetközi szinten kiemelt célja az Allianz Csoportnak, hiszen az üzleti életben nagyon fontos tényezõ a bizalom és az etikus viselkedés, melynek egyik hosszú távú kulcstényezõje a korrupciómentesség és az átlátható mûködés.