Javított eredményein a K&H
2013.11.19
A K&H Bankcsoport 16,2 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2013 elsõ kilenc hónapjában, ami 10,5 százalékkal magasabb, mint az elõzõ év azonos idõszakában, a harmadik negyedévi nyereség 9,1 milliárd forint volt - közölte a hitelintézet hétfõn.

Hendrik Scheerlinck, a bankcsoport vezérigazgatója az eredményeket ismertetõ budapesti sajtótájékoztatón a jó teljesítményt a növekvõ üzleti volumennel, a szigorú költséggazdálkodással és a stabil hitelezési veszteségekkel, továbbá egyszeri pozitív tételekkel magyarázta. Elmondta, hogy a harmadik negyedévben a piaci folyamatokkal összhangban a K&H-nál is enyhén emelkedett a nem teljesítõ hitelek aránya, elsõsorban a lakossági hiteleknél. A vezérigazgató az árfolyamgát kiterjesztését jó intézkedésnek nevezte. Hozzátette, hogy a K&H-nál ebben a programban jelenleg a jogosultak 43 százaléka vesz részt, és úgy vélte, a program kiterjesztésével 60 százalékra nõhet ez az arány.

Wim Guillams, a K&H Biztosító vezérigazgatója elmondta: a biztosító 1,9 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az év elsõ kilenc hónapjában. Hozzátette, hogy a biztosítási szerzõdések száma átlépte az egymilliót.

A K&H Biztosító az elsõ kilenc hónapban 14,2 milliárd forintos nem-élet díjbevételt ért el, életbiztosítási tartalékait pedig egy év alatt 5,8%-kal 73,9 milliárd forintra növelte. A kgfb-piacon elért második hely megszilárdult, a vagyonportfólió kárhányada pedig javult, miközben a folyamatosa díjfizetésû, megtakarítási célú életbiztosításokból befolyt díjbevétel nõtt.