AEGON: javított a biztosító minõsítésén az S&P
2011.08.24
A Standard & Poor’s felülvizsgálta az AEGON és leányvállalatainak besorolását, melyet negatívról stabilra módosított, és megerõsítette hosszú távú „AA-” adósbesorolását.

A S&P szerint minderre azután kerülhetett sor, hogy az AEGON augusztus 10-én befejezte élet viszontbiztosítási részlegének (TARe) értékesítését.

A sikeres adásvételnek köszönhetõen az S&P úgy véli, hogy a csoport tõkemegfelelése és tõkeáttétele megfelel az elvárásoknak, szemben azzal az átmeneti nyomással, amit a holland államtól kapott mentõcsomag visszafizetése okozott a társaság mérlegében.

A visszafizetés eredményeként megszûntek azok a korlátozások is, amelyeket az Európai Bizottság szabott ki a mentõcsomagért cserébe. Ezáltal az AEGON pénzügyi rugalmassága ismét helyreállt.

A S&P véleménye tükrözi az AEGON kockázatok mérséklésében, kockázatkezelésben és kockázati profil javításában elért sikereit.

Az iparágat jellemzõ nehéz mûködési környezet az AEGON fõ piacain, a befektetési kockázatoknak való kitettség és a pénzügyi rugalmasságra nehezedõ nyomás azonban továbbra is fennállnak.

A S&P a jelenlegi helyzetben úgy látja, nincs különösebb esélye a minõsítés javításának a következõ két évben.