Swiss Re: jövõre nõhet a biztosítók díjbevétele
2013.12.02
A világ második legnagyobb viszontbiztosítója arra számít, hogy 2014-ben, a globális gazdaság megerõsödésének köszönhetõen emelkedni fognak a biztosítói díjbevételek.

A nem-életbiztosítási díjbevételek mintegy 2 százalékkal emelkedhetnek a fejlett országokban, míg a feltörekvõkben akár 8 százalékos bõvülés is elképzelhetõ. Mindez a viszontbiztosítási díjbevételeket is feljebb hajtja majd – olvasható a társaság mai közleményében. A globális életbiztosítási díjbevételek az inflációt mintegy 4 százalékkal meghaladó mértékben nõhetnek 2014-ben és 2015-ben – állítja a Swiss Re.

A gazdasági növekedés visszatérése a fejlett piacokon jó jel a biztosítók számára. A Swiss Re a következõ két évben pozitív kilátásokat jósol – véli a viszontbiztosító vezetõ közgazdásza, Kurt Karl.

A feltörekvõ piacok, különös tekintettel Afrikára és Ázsiára látványos növekedést produkálnak majd a nem-életbiztosítási vonalakon, köszönhetõen a városok fejlõdésének és az emberek pénzügyi védelem iránti kereslete növekedésének.

A viszontbiztosítási díjbevételek az életbiztosításokhoz kapcsolódóan várhatóan továbbra is csökkenni fognak a fejlett piacokon, fõként a szabályozási változások miatt, melyek az USA-ban és az Egyesült Királyságban is csökkentik a keresletet. Ezközben a fejlett piacokon 6 százalékos növekedést jósol a következõ két évben a Swiss Re.