Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a KöBE elnöke
2013.12.17
Megtisztelõ kitüntetést adományoztak a napokban a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesült elnökének a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) tizenötödik alkalommal megrendezett hagyományos év végi eseményén.

A VOSZ-ban társelnöki, VOSZ Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Szervezetében elnöki posztot is betöltõ Ádám Imre hazai viszonylatban az egyik legmagasabb kitüntetést, a köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertõl.

A Vállalkozók Napja a magyar vállalkozók, vállalkozások meghatározó jelentõségét bizonyítja hazánk gazdasági életében. A VOSZ fennállásának 25. évfordulója alkalmából szervezett, 600 vállalkozó részvételével zajló rendezvényen az alapító tagok jubileumi elismerésben részesültek, valamint a vállalkozók magas szintû állami és szövetségi kitüntetéseket is átvehettek.

Ádám Imre a kitüntetésrõl a következõket nyilatkozta: „Amikor megkaptam az értesítést a Magyar Arany Érdemkereszt adományozásáról, nagyon meglepõdtem, ám rendkívül jó érzéssel töltött el, hogy a lehetõ legmagasabb szinten ismerték el az elmúlt évtizedek alatt a magyar vállalkozókért tett munkámat. Úgy érzem, hogy a díj a KöBE-ben végzett tevékenységemnek is szól, hiszen a biztosító egyesület 1996-os alapítása óta nagy utat tettünk meg. Mostanra bebizonyosodott, hogy komoly elhivatottsággal, csapatmunkával és megfelelõ szakmai felkészültséggel egy kis hazai tulajdonú egyesület is válhat a piac számottevõ biztosítási szereplõjévé. Ez valamennyi vállalkozó számára mintául szolgálhat – gondolkodjon akár egyesület, egyéni vállalkozás vagy bármilyen egyéb formában mûködõ, piaci igényeket kiszolgáló szervezet létrehozásában.”