Megkötötte elsõ nyugdíjbiztosítási szerzõdéseit a Posta Biztosító
2014.01.06
Már az év elsõ munkanapján megkötötték az elsõ adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítási szerzõdéseket a Posta Biztosítónál. Az adó-visszatérítések köre január elsõ napjától bõvült, így 2014. január 1-jétõl - évi legfeljebb 130 ezer forint összegben – szja-adókedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezõ ügyfelek.

Elsõként készült el és lépett piacra adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítási termékével a Posta Biztosító, hiszen már az év elsõ munkanapjának kora reggelén megszületett az elsõ PostaNyugdíj Aranytartalék nevet viselõ szerzõdés a postai hálózatban.

A PostaNyugdíj Aranytartalék nyugdíjbiztosítással rendelkezõ ügyfelek a nyugdíjkorhatár elérésekor egy összegben vagy járadék formájában juthatnak hozzá megtakarításaikhoz, a hatályos szja-törvény szerint pedig a 2014. január 1-jétõl megkötött nyugdíjbiztosítások befizetett díjára 20 százalékos adójóváírás is igénybe vehetõ.

Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatójának álláspontja szerint az adókedvezmény nyugdíjbiztosításokra történõ kiterjesztésével megvalósult a nyugdíj-elõtakarékossági termékek versenysemleges adózása. Ez a kedvezõ változás várhatóan hozzájárul a nyugdíjbiztosítások széles körû elterjedéséhez, ezen keresztül a nyugdíjjövedelmek kiegészítéséhez. A Posta Biztosító újonnan kifejlesztett terméke az ügyfelek széles körének nyújt lehetõséget és ösztönzést a nyugdíjcélú öngondoskodásra.