Szépen hízott Lengyelországban az Aviva
2011.08.09
Az idei elsõ félévben, Lengyelországban az Aviva csoport több mint 40 százalékkal növelni tudta díjbevételét az életbiztosítási ágazatban, 38 százalékkal pedig a vagyonbiztosításokét.

Eközben a kifizetett kárösszegek nagysága az életbiztosítási szegmensben meghaladta a 872 millió lengyel zlotyt (59 milliárd forint), a vagyonbiztosítások esetében pedig a 88 milliót (5,9 milliárd forint). Ennek megfelelõen a lengyel csoport nettó pénzügyi eredménye 14,2 százalékkal nõtt az elmúlt hat hónapban.

Az Aviva lengyelországi csoportjtáának eredményei a piaci adatokkal összevetve sokkal jobb dinamikát mutatnak nem csak a díjbevételek, de az ügyfeleknek kifizetett kárösszegek tekintetében is. Az életbiztosítási vonal technikai és pénzügyi eredményei szintén javulást mutatnak.

A kitûnõ eredmény a biztosítási, és befektetési célú biztosítási termékek növekvõ értékesítésének, valamint a biztosítások fedezeti körének ügyfelek által történõ bõvítésének köszönhetõ. Különösen igaz ez a vállalkozásokra, melyek mind nagyobb összegre – néhány millió zlotyra - biztosítják be magukat – közölte Maciej Jankowski, az Aviva lengyelországi csoportjának elnöke. Mindez a saját értékesítési hálózat sikerességének, valamint a külsõ csatornákon keresztüli értékesítés bõvítésének köszönhetõ.