Deloitte: top trendek a nem-életbiztosítási piacon
2014.01.14
A hosszú távú növekedés érdekében a nem-életbiztosítóknak át kellene gondolniuk üzleti modelljüket és technológiai fejlesztéseiket – tanácsolja a Deloitte Center for Financial Services. Emellett a szabályozói bizonytalansággal is foglalkozniuk kell.

A Deloitte tanácsadói szerint idén a biztosítási ágazat még inkább a technológiai újítások, például az okostelefonos applikációk felé fog fordulni, míg a kisebb társaságok a telematikai megoldásokban rejlõ lehetõségeket fogják kiaknázni – derül ki a tanácsadó cég 2014-es évre vonatkozó nem-életbiztosítói elõrejelzésébõl.

„Ahelyett, hogy a gazdasági fellendülést várnák, a biztosítóknak inkább üzletük megreformálásán kellene dolgozniuk, hogy versenyhatékonyságukat növeljék” – fogalmazott Gary Shaw, a Deloitte alelnöke, a biztosítási csoport nemzeti ágazati vezetõje. Shaw szerint a kialakuló kedvezõ piaci feltételek ellenére a biztosítók egy sor kihívással néznek szembe, ami várhatóan egyre több biztosítót késztet majd üzleti modellje átgondolására.

A Deloitte szerint 2013-ban továbbra is lassú de folyamatos növekedés ment végbe a gazdaságban, a nem-életbiztosítói díjbevételek növekedtek, a katasztrófa veszteségek viszonylag szerények voltak, így az iparág tõkehelyzete stabil. Ennek ellenére komoly kihívást jelent a változó fogyasztói igényeknek való megfelelés, az új adatforrások beépítése és a bizonytalan szabályozói környezet.

A tanácsadó cég szerint három nagy trend határozza meg a biztosítók idei évét:

1. Technológiai fejlesztések

2014-ben a technológiai fejlesztések a biztosítók prioritásai közé tartoznak majd a jelentés szerint. Azok a társaságok, amelyek eddig ad-hoc, rövid távú kiigazításokat hajtottak csak végre, fontolóra kell, hogy vegyék, hogy egy merészebb, nagyobb volumenû beruházással tegyék versenyképesebbé magukat.

A mobil alapú kultúra és gazdaság követelményeinek megfelelõen digitális stratégiát kell kidolgozniuk a Deloitte szerint, hogy növeljék, javítsák az ügyfél-élményt. A sokkal kifinomultabb okostelefonos alkalmazások és összesített adatok egyenlõbb feltételeket teremtenek a piacon a kisebb méretû biztosítók számára is, kihívás elé állítva a nagyobb biztosítókat saját márkájuk megkülönböztetése terén. A mobil technológia átalakítja az értékesítési folyamatokat is, egyfajta ügyfél-edukációs funkciót is betöltve. A Deloitte szerint egyre több biztosító készül a kockázatbecslési és árazási folyamatok automatizálására.

2. Szabályozási bizonytalanságok

A szabályozásbeli bizonytalanságok 2014-ben is érvényesek lesznek, számos kulcsfontosságú döntésre kerül sor idén. Az amerikai biztosítási szektort egységesen felügyelõ szerv, a Federal Insurance Office például nemrégiben adott ki egy jelentést arról, hogy miként lehetne korszerûsíteni az iparág felügyeletét, ez azonban a Deloitte szerint nem valószínû, hogy közvetlenül veszélyezteti a biztosítókat, ráadásul az ajánlások életbe lépéséhez kongresszusi döntés kell, amire egyhamar nem kerül sor. Ez azonban csak növeli a bizonytalanságot a végsõ szabályozói környezet kialakulását illetõen.

3. Kisebb fejlesztések helyett alapvetõ átalakítások

A belsõ folyamatok ráncfelvarrása és a rövid távú hatékonyságnövelõ intézkedések helyett, a Deloitte szerint több biztosító is az alapvetõ funkciók megreformálására készül, mivel a kisebb fejlesztések nem képesek jelentõs eredményjavulást biztosítani a lassan növekvõ piacon. Ehhez azonban nem csak a szoftverek, vagy folyamatok, hanem a munkaerõ fejlesztésre is szükség van.

Az egyik legnagyobb akadályt a „tehetség-paradoxon” jelenti, amely arra utal, hogy a tartósan magas munkanélküliség ellenére számos biztosító nem képes megfelelõ szakmai ismerettel rendelkezõ, például fejlett analitikai módszereket vagy prediktív modellezést ismerõ munkaerõt toborozni és megtartani.

Éppen ezért a biztosítóknak ki kell szélesíteniük toborzási stratégiáikat, hogy ne csak a vállalaton kívüli, de iparágon belüli jelöltekhez jussanak el, hanem például matematikát oktató tanárokhoz is, akiket át lehet képezni aktuáriussá vagy elemzõvé. Rugalmasabb karrier-utakat is érdemes a Deloitte szerint kidolgozni, amely nem csak felfelé, de oldalirányú mozgást is lehetõvé tesz a vállalaton belül, olyan területekre, ahol az adott készségekre a legnagyobb szükség van.