Óriási veszélyt jelent a szegények és gazdagok közti különbség
2014.01.20
A svájci Davosban tartandó világgazdasági fórum szervezõi szerint a szegények és a gazdagok közötti növekvõ szakadék jelenti a legnagyobb veszélyt a világgazdaság számára - írja a vg.hu.

Mindenekelõtt a következõ évtizedben érzékelhetõ erõs jövedelemkülönbségek okoznak majd valószínûleg súlyos károkat - olvasható a fórum elé terjesztett jelentésben, amely a Globális kockázatok 2014 címet viseli.

További valószínû válságlehetõségek között említi a jelentés a szélsõséges idõjárást, a munkanélküliséget és az alulfoglalkoztatottságot, a klímaváltozást és a cybertámadásokat. Veszélyesnek tartja továbbá az online világ összeomlásának a lehetõségét is, az internet "balkanizálódását."

A héten kezdõdõ négynapos davosi világgazdasági fórumon a világ minden részébõl 40 állam- és kormányfõ, többek között David Cameron brit és Abe Sinzo japán kormányfõ, valamint Angela Merkel német kancellár részvételére számítanak. De a több mint 2500 résztevõ között ott lesz Mario Draghi , az Európai Központi Bank vezérigazgatója, valamint Christine Lagarde , az IMF elnöke is - olvasható a vg.hu-n.