Osztalékot emel az osztrák biztosító
2014.01.29
Közel öt százalékkal csökkent tavaly az osztrák Vienna Insurance Group díjbevétele, amely 2013-ban megközelítette 9,4 milliárd eurót. Az egyszeri hatásoktól eltekintve a díjbevétel 2,2 százalékkal növekedni tudott, míg az „egyéb piacok” díjbevétele elérte az 1 milliárd eurós mérföldkövet – derül ki az UNION Biztosító és az ERSTE Biztosító anyacégének a 2013. évi elõzetes üzleti adatokról szóló közleményébõl.

A nem konszolidált, nem auditált elõzetes adatok alapján az adózás elõtti eredmény nagyjából 350 millió euró volt 2013-ban. Az egyszeri hatások nélküli operatív eredmény pedig megközelítõleg 580 millió euró.

Az Igazgatóság az eredmények alapján az osztalék részvényenként 1,30 euróra emelését javasolja.

„Konszernünk pozitív operatív teljesítményét és tõkeerõsségét a folyamatosság elvét szem elõtt tartó osztalékfizetési politika szellemében arra kívánjuk felhasználni, hogy részvényeseinknek vonzó osztalékot kínáljunk. Ezért javasolni fogjuk az illetékes bizottságoknak, hogy a 2013. üzleti évre vonatkozóan emeljék meg az osztalékot részvényenként 0,10 euróval 1,30 euróra” – emeli ki Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. „Ezzel figyelemre méltó, közel 3,6 százalékos osztalékhozamot érünk el.”