Horgászbiztosítás az UNIQA-tól
2014.03.10
A horgászat sikere évtizedek óta töretlen hazánkban és a világ többi részén egyaránt. Magyarország gazdag horgászásra alkalmas élõvizekben, és a vízparti üdülõ-, valamint célzott horgászturizmus kiépülésével mind többen hódolnak ennek a szabadidõs tevékenységnek. Magyarországon egyedülálló módon most már a horgászok speciális felszerelését is biztosítja az UNIQA.

A speciális felszerelések ebben a sportágban nélkülözhetetlenek, beszerzésük azonban sokszor komoly anyagi vonzattal bír. Éppen ezért az UNIQA Magyarországon egyedülálló módon már a horgászfelszereléseket is biztosítja. Az új vagyonbiztosítás széles körû védelmet kínál (mechanikai sérülések, szállítási károk, elemi károk, tûz, villámcsapás, vízbeejtés károk, betöréses lopás, rablás károk, gépjármû feltörés károk). Már akár évi ötezer forintos díjért elérhetõ a szolgáltatás; a négy különbözõ csomag (hobby, pergetõ, finomszerelékes, bojlis) pedig lehetõvé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára ideális megoldást. A fedezet Magyarország teljes területére érvényes, 30 napra automatikus európai területi hatály kiterjesztés igényelhetõ (a szerzõdés tartama alatti károkra, kivéve betöréses lopás károk). Az ügyintézést jelentõsen megkönnyíti, hogy nem szükséges lista a biztosítani kívánt vagyontárgyakról, a kár idõpontjától számított 5 éven belül vásárolt vagyontárgyak automatikusan biztosítottak. Ötféle kártérítési limit választható, 100 ezer forint és 2 millió forint között.

„Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan megújuló, innovatív termékeket kínáljunk ügyfeleinknek, legyen szó akár egy hosszú távú befektetésrõl, vagy éppen a hobbinkról. Most sok sportbarát fellélegezhet, hiszen végre biztonságban tudhatja – valljuk be – nem olcsó felszerelését.” – mondta a bevezetés kapcsán Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója.

Az új vagyonbiztosítás eddig lefedetlen piaci igényt elégít ki, amit jól mutat, hogy Magyar Országos Horgász Szövetség tagszervezetei által regisztrált horgászok száma 2012. december 31-én 311 717 fõ volt. Ezzel az aránnyal az európai középmezõnybe tartozunk. A legtöbben a skandináv országokban horgásznak, ahol a lakosság nem kevesebb, mint fele ûzi ezt a sportágat. Horgászni Magyarországon megközelítõleg 130-140 ezer hektár vízterületen lehet. A Magyar Országos Horgász Szövetség számításai alapján a hazai horgászok a fogási naplóból összesített adatok szerint több mint 4 tonna halat fogtak 2012-ben.