Az Allianz a fõ biztosítója a lezuhant maláj gépnek
2014.03.11
A Malaysia Airlines több mint 100 millió dollár cascó és felelõsségbiztosítással rendelkezik a szombaton eltûnt repülõgépre, mely biztosítási fedezetet nagyrészt a müncheni székhelyû Allinaz biztosító nyújtja.

A szerzõdést jegyzõ közvetítõ cég, a Willis Group Holdings szorosan együttmûködik a hatóságokkal és a légitársasággal, azonban egyelõre nem árult el részleteket a balesettel kapcsolatban. A 227 utast és 12 legénységet szállító Boeing 777 repülõgép Kuala Lumpurból, Malajziából indult szombaton, majd a felszállás után 40 perccel eltûnt. A gép nem küldött vészjelzést, és azóta sem került elõ. Az incidens okai ismeretlenek, a hatóságok a gépeltérítés lehetõségét sem zárják ki.

Jelentések szerint ugyanis két utas lopott útlevéllel utazott a járaton. A Pekingbe tartó gép utasainak többsége kínai volt, de három amerikai állampolgár is a fedélzeten volt.

A légitársaság közleménye szerint azonnali pénzügyi támogatást nyújtottak az eltûnt utasok családjainak. A gép megtalálásán ausztrál, kínai, fülöp-szigeteki, szingapúri, thaiföldi és amerikai mentõcsapatok is dolgoznak.