Újra nyereséges évet zárt a Groupama
2014.03.14
A francia biztosítótársaság a tavalyi évet 283 millió euró nettó nyereséggel zárta – szemben a 2012-es év 589 millió eurós veszteségével – bár az éves díjbevétele 2,3 százalékkal alacsonyabb, összesen 13,7 milliárd euró volt. Az eredmények jól tükrözik a Groupama stratégiáját, miszerint nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a jövedelmezõségre, mint a díjbevéelek növelésére.

A csoport üzemi eredménye elérte a 16 millió eurót 2013-ban, szemben a megelõzõ év 78 millió eurós veszteségével, a költségcsökkentési programoknak köszönhetõen a kiadások két év alatt 270 millió euróval csökkentek.

2013-ban a Groupama ismét nettó profitot tudott elérni, szavatoló tõkéjét is megerõsítette és a kockázatkezelésén is javítani tudott, köszönhetõen az új stratégiai fókusznak – közölte Thierry Martel, a Groupama vezérigazgatója.

A vagyon- és balesetbiztosítási szegmensben a díjbevételek meghaladták a 7 milliárd eurót, összesen 5 százalékkal meghaladva az elõzõ évi bevételeket. A rendkívüli franciaországi idõjárási események ellenére a nem-élet üzletág összesített kárhányada 2,3 százalékponttal, 100,8%-ra javult. Az élet- és egészségbiztosítási üzletágban ezzel szemben a díjbevételek 6,5%-kal, 6,35 milliárd euóra csökkentek.

Ami a csoport pénzügyi és banki tevékenységeinek bevételeit illeti, azok tavaly 5 százalékkal, 266 millió euróra emelkedtek.