Új Széchenyi Terv: nagy lépést tett a további bõvülés felé az LTV Trans
2014.03.14
Jelentõs, mintegy 35 százalékos támogatás mellett, összesen közel 66 millió forintból valósította meg modernizációs terveit az LTV Trans Zrt. A korszerûsítés a hulladékszállítással foglalkozó vállalkozás ügyviteli rendszere mellett az eszközparkot is érintette.

A fejlesztések egyik sarkalatos pontja az ügyviteli rendszer átszervezése volt. Az átfogó korszerûsítés során integrált vállalatirányítási rendszer került bevezetésre, mely segítségével leegyszerûsödtek a munkafolyamatok. A korábbi nyilvántartások egységessé, így könnyen kezelhetõvé és kereshetõvé váltak, így a jelenlegi rendszer immár a vállalatvezetést, folyamatoptimalizálást segítõ riportok elkészítésére is alkalmas, általa könnyebben szervezhetõk a logisztikai folyamatok.

A korszerû adminisztrációs háttér mellett látványosabb, a telephelyet és a hulladékkezelési technológiát érintõ fejlesztések is megvalósultak. Az elnyert támogatás révén emellett lehetõség nyílt a kapacitás optimálisabb kihasználását megcélzó korszerûsítésekre is, a hulladék telephelyen belüli mozgatásához két targonca, a hiteles mérés biztosítására alkalmas, mobil illetve földbe süllyeszthetõ mérlegek, valamint kukaborogató berendezések kerültek beszerzésre. Szükségessé vált egy olyan speciális sínen mozgó kocsi beszerzése is, mely segítségével a csarnokból könnyedén a szabad térre mozgathatók a konténerek, lényegesen megkönnyítve azok elszállítását.

A gazdaságos mûködés szempontjából korábban szintén problémát jelentett, hogy hiányzott a kukák tisztításának lehetõsége, erre csak az átvevõnél kerülhetett sor, megnövelve az átvételi költségeket. Ezt a problémát végül az eredeti elképzelésekkel szemben nem egy az új csarnokban berendezett mosóhelyiséggel, hanem egy olyan gépjármûre szerelt készülékkel oldották meg, amely a telephelyi feladatok mellett az ugyancsak cégprofilba tartozó csatornatisztítási tevékenységbõl is aktívan ki tudja venni a részét, illetve az ügyféligényekhez is jobban illeszkedik.

„A fejlesztések révén érezhetõen átláthatóbbá, rugalmasabbá és gazdaságosabbá vált a cég mûködése, nem beszélve a megnövekedett kapacitásról. Tulajdonképpen egy eleve sikeres vállalkozást készítettünk fel arra, hogy a közeljövõ kihívásainak is maradéktalanul meg tudjon felelni, így akadálytalanul növekedhessen tovább.” – mondta el Simon Anita vezérigazgató.