Szegényeknek is lehet egészségbiztosításuk - a kerékpárgyártótól!
2011.08.15
A világ legnagyobb kerékpár gyártója, az indiai Hero Cycles bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat különbözõ biztosítókkal vidéken élõ ügyfelek számára nyújtott egészségbiztosítási konstrukciók kidolgozásáról.

A vállalat korábban megállapodást kötött az Allahabad székhelyû Sonata Finance pénzügyi szolgáltatóval kerék-párfinanszírozásról, melynek keretében a vidéken élõ vásárlók heti 100 rúpia kölcsönhöz jutottak. A társaság most azt fontolgatja, hogy szegénységben élõ vidéki ügyfelei számára egészségbiztosítást nyújtson a megvásárolt kerékpár mellé.

„Indiában körülbelül 500 millió ember nem engedheti meg magának, hogy kerékpár vásároljon. Mi szeretnénk mobilisabbá tenni õket, ezért kötöttünk megállapodást egy mikro finanszírozással foglalkozó céggel, amely kölcsönt nyújt nekik. Most az életüket is biztosítani szeretnénk” – közölte Hero Cycles ügyvezetõ igazgatója.

A részletek elárulása nélkül a társaság lapoknak annyit mondott, hogy már tárgyalásokat folytatnak egy állami és egy magán egészségbiztosítóval. A biztosítási díjak finanszírozásának kérdése egyelõre még nyitott. Munjal hozzátette: „Ezek az emberek nagyon szegények. Bár még nem döntöttük el, valószínûleg mi is beszállunk majd a biztosítási díjak finanszírozásába a szegény rétegek esetében”. A vállalat a jövõ hónapban tervezi az egészségbiztosítási szolgáltatások bevezetését.

A Hero Cycles kerékpárjai 1800-3000 rúpia között mozognak, és országszerte 2400 kereskedésben beszerezhetõk. A tavalyi 5,3 millió értékesített darab 65 százaléka vidéki területeken talált gazdára. A vállalat ugyan inkább a vidéki piacokra koncentrál, azonban a prémium szegmensre is igyekszik figyelmet fordítani.

A gyártó múlt héten jelentette be, hogy a prémium szegmensbe is belép: novemberben új kerékpárokkal jelenik meg, melyek 3000-20000 rúpia ár körül mozognak majd, és exkluzív üzleteken keresztül igyekszik értékesíteni õket.

A Hero Cycles exportálni szeretne az Egyesült Államokba, Németországba, Japánba és az Egyesült Királyságba is, melyhez szerzõdéses partnereket keresnek. Jelenleg a társaság kis tételben Spanyolországba, Afrikába és Lengyelországba szállít kerékpárokat.