Ferma: óvatosan a jogszabály módosításokkal!
2014.03.28
Az európai kockázatkezelõket tömörítõ szövetség óvatosságra int az EU tagállamok biztosítási szerzõdési jogszabályai közötti különbségek kezelését, azok megváltoztatását illetõen – közölte a szervezet az Európai Bizottságnak címzett levelében.

Az Európai Bizottság idén február 27-én mutatta be átfogó szakértõi jelentését az európai biztosítási szerzõdési jogról, amelyben rávilágított a tagállamonként eltérõ szerzõdési jogokra, illetve azok biztosítási termékekre gyakorolt hatására az Európai Unióban.

A Federation of European Risk Management Associations (Ferma) közleményében üdvözölte az EB azon kijelentését, miszerint a nagy kockázatokra köthetõ biztosítások esetében ma már igen gyakori a határon átnyúló szerzõdéskötés.

A kockázati vezetõk, mint a vállalati biztosítási vásárlói is úgy véli, hogy a nagy kockázatok fedezésére rendelkezésre álló biztosítási termékek esetében ma is mûködik a határon átnyúló szolgáltatás, méghozzá anélkül, hogy a helyi biztosítási szerzõdési jog rendelkezései különösebb akadályokat gördítenének az érintettek elé.

A Ferma szerint tehát a jelenlegi jogi helyzet több mint kielégítõ, ami ráadásul az EU vállalatai számára jogbiztonságot jelent.