Azonnali tõkeemelésre kötelezték az Astra biztosítót
2014.04.09
Azonnali, 70 millió lejes tõkeemelésre kötelezte az Astra biztosítót a pénzügyi szervezetek felügyelete (ASF) Romániában. A tulajdonosoknak az év végéig további 420 millió lejes tõkeinjekcióra kell fedezetet találniuk a társaság könyveinek átvilágítását elvégzõ KPMG Advisory jelentése szerint - írta a Napi Gazdaság.

A lap emlékeztet arra, hogy a Romániában piacvezetõ társaság élére februárban rendelt ki felügyeleti biztost a felügyelet, miután kiderült, hogy mintegy 40 százalékkal alábecsülték a cégnél a biztosítási kockázatokat.

Az intézkedés a biztosító magyarországi fióktelepének mûködését nem érinti.

Korábban a magyar sajtóban is napvilágot láttak olyan hírek is, hogy a hazánkban fióktelepként mûködõ társaság kárkifizetéseivel is bajok vannak. Ezt a Napi Gazdaságnak nyilatkozva korában Majzik Ferenc Levente, a társaság jogi és szolgáltatási igazgatója részben megerõsítette, elmondva, hogy a bank informatikai rendszerének átalakítása miatt tavaly év végén valóban megcsúsztak a kárkifizetéssel, de decemberben igyekeztek behozni lemaradásukat. Azt a hírt, hogy januárban ismét jelentõs mértékben lelassult volna a kárkifizetés, a szakember valótlannak mondta.