IT-fejlesztések az Allianznál: jelentõs megtakarítást remél a biztosító
2014.04.15
Teljes adatközpont hálózatát egy helyre költözteti a közép-európapi Allianz (beleértve az orosz céget is), melynek elõkészítõ és kivitelezési munkálataiban a T-Systems Magyarország jelentõs szerepet vállalt. A fejlesztéssel várhatóan évi 30 százalékkal csökkennek a biztosító IT-üzemeltetési költségei, így csupán két év alatt megtérül a befektetés - közölte el az Allianz sajtótájékoztatóján.

Az Allianznál 2009-ben indult meg egy üzleti és digitalizációs átalakítás. 2009-elõtt úgynevezett main frame (nagy teljesítményû szerverközpont) bázisú vállalat volt, de a rendkívül drága szerverkörnyezetet lecserélték egy rugalmasabb, virtuális környezetre. Eddig minden egyes országban önálló adatközpont mûködött, ehelyett most széles sávú adatkapcsolaton keresztül egységesítik a széttagolt mûködést.

Az év végi KGFB-idõszak miatt is rendkívül fontos volt az Allianznak, hogy szeptemberig befejezzék a projektet, és így novemberben már egy pontosan futó rendszerrel kezdjék meg a kampányidõszakot. A magas terhelésû idõszakokban ugyanis 40-50 százalékkal magasabb számítási kapacitásra van szükség, de az év többi idõszakában eddig felesleges kapacitással rendelkeztek. Eddig a költségeket egy fix összegben jelentkeztek, a fejlesztés következtében ehelyett most rugalmasan, a használat arányában fizetnek a szolgáltatásokért. Az éves operációs költség durván 30 százalékkal, 2 millió euróval csökken. A projekt megtérülési ideje így körülbelül 2 évre tehetõ.

"A T-Systems Magyarország meggyõzõdése, hogy a projekt révén az Allianz még versenyképesebb lesz, hiszen a migrációnak köszönhetõen jelentõsen vissza tudja szorítani költségeit, adatai pedig biztonságosabb körülmények között és magasabb szintû karbantartás mellett kerülnek tárolásra" - tette hozzá a vezérigazgató, Rékasi Tibor.