Újabb bizottság a pénzügyi stabilitásért
2011.06.02
Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma bizottságot készül felállítani a biztosítási szektort érintõ kérdések megvitatására.

A felállítandó testület tanácsokkal látná el a szektort érintõ szabályozó szervezeteket, miután az iparág képviselõi szerint a Pénzügyi Szolgáltatások Felügyelete Tanácsot (Financial Services Oversight Council, FSOC) nem látták el kellõ információval a szektort érintõ kérdéseket illetõen.

Az új szervezet a pénzügyminisztériumnak, illetve az Obama kormány által felállított Szövetségi Biztosítási Hivatalnak (FIO) ad majd tanácsokat.

Iparági szervezetek, így a biztosítókat tömörítõ különféle szakmai szövetségek szerint az ágazatnak hatékonyabb képviseletre lenne szüksége a pénzügyi stabilitásért felelõs hatóságban. Az FSOC a pénzügyminisztérium vezetésével a központi bank (Fed), valamint a különféle szektorok felügyeleti hatóságainak képviselõibõl álló testület, melynek a rendszerkockázatok, a szabályozási hiányosságok és a rendszerkockázati jelentõségû intézmények azonosítása a feladata.