Stratégiai együttmûködést köt a SIGNAL Biztosító és a BANIF Plus Bank
2014.05.08
Az autófinanszírozási piac élénkülését jelzi a SIGNAL Biztosító Zrt. és a BANIF Plus Bank Zrt. 2014. május 6-án aláírt együttmûködési megállapodása. A SIGNAL Biztosító a BANIF Plus Bank által finanszírozott gépkocsik számára különlegesen rugalmas feltételekkel nyújt casco biztosítást.

A hazai gépjármû forgalmazás az utóbbi hónapokban már pozitív trendre váltott. Míg az új gépjármûvek forgalomba helyezése 2014. elsõ negyedévében 24%-os növekedést mutatott az elõzõ év azonos idõszakához képest (12.500 darabról 15.500 darabra nõtt), addig a forgalomba helyezett használt gépjármûvek száma közel 33%-kal emelkedett. A növekvõ keresletet kívánja magas szinten együtt kiszolgálni a hazai használt személygépjármû finanszírozás terén több mint 10% piaci részesedéssel és nemzetközi tulajdonosi háttérrel rendelkezõ BANIF Plus Bank, valamint a német SIGNAL IDUNA csoport leányvállalata, a SIGNAL Biztosító.

Mind a SIGNAL Biztosító, mind a BANIF Plus Bank szerint az üzleti versenyben a rugalmasság és gyorsaság a két legfontosabb szempont, ez a kölcsönösen elfogadott cél adja az együttmûködés alapját is. Mindkét fél stratégiainak minõsíti, és így hosszú távra tervezi az együttmûködést. A partnerek a lakossági gépjármû piacon belül szolgáltatásaikkal elsõsorban a középréteget célozzák meg és nagy hangsúlyt helyeznek a nem fõvárosi ügyfélkör lehetõ legmagasabb szintû kiszolgálására is – nyilatkozta Gáti Tamás, a BANIF kereskedelmi igazgatója.

A SIGNAL a Banif ügyfelei számára olyan, nem kötelezõen elõírt, de rugalmasan kezelt casco biztosítást nyújt, amely a szerzõdésben vállaltak szerint védettséget jelent az esetlegesen bekövetkezõ nagyobb károk ellen, sõt még egy totálkár esetén is lehetõvé teszi, hogy nagyobb anyagi problémák nélkül lezárhassák a finanszírozási szerzõdést. A biztosító ugyanakkor éves szinten ezres nagyságrendben számít új casco kötésekre, ami a BANIF Plus Bank által finanszírozott jármûveknek csaknem 30-50%-át teszi ki.

Az ügyfelek számára elõnyt jelent, hogy nem kell külön foglalkozniuk a megvásárolt gépjármû biztosításával. Kálózdi Tamás, a SIGNAL elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ügyfelek már a finanszírozási szerzõdés megkötésékor eldönthetik, hogy igénylik-e a nagy biztonságot nyújtó casco szerzõdést. Ha igen, csak egyszerûen kitöltenek egy nyilatkozatot, majd ezt követõen a havi díjakat – a lízingdíjjal együtt - pontosan kell fizetniük, s így a finanszírozás végéig rendelkeznek casco biztosítással.

A kárrendezés gyors és rugalmas, a kárbejelentést interneten vagy telefonon is megtehetik az ügyfelek. Magas színvonalát az is biztosítja, hogy a SIGNAL Biztosító ezen szolgáltatásával az elmúlt években több szakmai díjat is nyert.