Együttmûködik a VOSZ és a SIGNAL Biztosító
2016.09.21
A VOSZ és a SIGNAL Biztosító vezetõi szeptember elején együttmûködési szerzõdést írtak alá, mely céljai között szerepel az információs és tanácsadási szolgáltatások körének bõvítése, a pénzügyi kultúra fejlesztése a vállalkozói körben, valamint a vállalkozói kockázatok testre szabott kezelése.

A német SIGNAL IDUNA csoport és külföldi leányvállalatai, így a SIGNAL Biztosító is mindig kiemelt szerepet tulajdonított a vállalkozókkal, a kézmûves-iparos-kereskedelmi testületekkel való együttmûködésnek. Ilyen volt a 90-es évek elején az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) együttmûködés, sõt annak tulajdonosi szerepvállalása a SIGNAL-ban.

A VOSZ ma Magyarországon a legnagyobb önkéntes tagságon alapuló vállalkozói és munkaadói testület. Erõs érdekképviseleti és érdekérvényesítõ képességével aktívan részt vállal a hazai üzleti környezet, a gazdaságpolitikai irányok alakításában a vállalkozók versenyképességének növelése érdekében. A VOSZ vezetõ szereplõje a legmagasabb szintû hazai érdekegyeztetési fórumoknak és részt vesz a legfontosabb nemzetközi szervezetek munkájában is (EuroCommerce, BIAC stb.)

„A VOSZ fontos feladata továbbá, hogy a több mint 50 ezer tagvállalkozása számára – az egyéni vállalkozótól az õstermelõn át a multinacionális nagyvállalatokig – konkrét hatékonyságot növelõ vagy költségeket csökkentõ üzleti szolgáltatásokat is nyújtson. Ezek közül a legismertebb a Széchenyi Kártya Program, amely keretében eddig 230 ezer hitelügylet jött létre 1 550 milliárd forintot meghaladó hitelkihelyezéssel” – fejtette ki Dávid Ferenc, a VOSZ fõtitkára. 

Ezen a ponton találkoztak a VOSZ és a SIGNAL üzleti elképzelései és kezdõdtek meg a tárgyalások a lehetséges együttmûködési területekrõl. Egy vállalkozás létrehozásához komoly anyagi és/vagy szellemi tõkére van szükség, amely különbözõ kockázatoknak van kitéve. Legjobb, ha ezt szakember méri fel és ad rá megoldási javaslatot. A VOSZ - takarékszövetkezetek - SIGNAL hármas együttmûködése további kölcsönösen elõre mutató lehetõségeket rejt magában.

„Hálózati kollégáink a VOSZ tagvállalkozók számára díjmentes kockázati auditot végeznek, mely során felmérik a biztonsági réseket, az esetleges alulbiztosítottságot és ez alapján

konkrét javaslatot tesznek a sérülékenység kivédésére. Aki ilyen átvilágítást szeretne készíttetni cégérõl, ezt a VOSZ irodákban igényelheti. Tervezzük a szolgáltatásaink körének kiszélesítését ezeken a VOSZ pontokon” - nyilatkozta Kálózdi Tamás, a SIGNAL elnök-vezérigazgatója.
Az együttmûködés kiterjed a társadalmi felelõsségvállalás és a közéleti tevékenység területeire is. A SIGNAL Biztosító – a magyar tudományos élet és kulturális értékek iránti elkötelezettségét kifejezve - már 2016-ban bekapcsolódik a VOSZ által létrehozott Megyei és Regionális Príma mozgalomba és 3 megyében anyagilag is hozzájárul a díjak átadásához.