Belépett az életbiztosítási piacra a Lemonade
2021.02.17

Lakásbiztosítások mellett már életbiztosítást is köthetnek a Lemonade ügyfelei a már megszokott módon: az insurtech honlapján vagy applikációján keresztül, méghozzá valós időben, azonnal, orvosi vizsgálatok nélkül.

A Lemonade a Bestow biztosítót választotta partnerként a szolgáltatásbővítéshez. Az együttműködés részeként a Lemonade a Bestow platformját, a Protect API-t használja, melyen keresztül az ügyfelek kevesebb mint öt perc alatt életbiztosítást igényelhetnek. A platform a Lemonade weboldalán és applikációján fut.

A 2016-ban alapított, életbiztosításokra szakosodott Bestow insurtech célja, hogy fejlett technológia segítségével egyszerű és megfizethető védelmet nyújtson ügyfeleinek. A Protect API platformja viszonylag új fejlesztés, amely lehetővé teszi a biztosításkötési folyamat fokozottabb személyre szabását az ajánlatkéréstől a szerződéskötésig. Tech partnerei a kockázatelemzésben nyújtanak segítséget, összegyűjtik és elemzik az ügyfelek alapvető adatait, hogy gyorsabb döntés születhessen a ajánlatkérés elbírálásáról.

2020 fontos év volt a Bestow számára, ekkor szerezte meg a Centurion Life biztosítót, amivel 400% -kal növelte ügyfélkörét, emellett 145 millió dollár tőkét szerzett. A Lemonade-del kötött új partnerség szintén jelentős lépésnek számít.