Visszatérhetnek az alkuszok az életbiztosítási piacra
2019.03.13
Elõtérbe kerültek a hagyományos kockázati életbiztosítások, ezért az alkuszok visszatérnek az életbiztosítási piacra – tudósít a Portfolio.hu az FBAMSZ mai sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Sebestyén László, az FBAMSZ két évre újraválasztott elnöke elmondta, idén várhatók az elsõ felügyeleti ellenõrzések az alkuszpiacon, melyek az IDD betartatását célozzák majd. A közvetítõk folyamatosan bizalmas ügyféladatokkal dolgoznak, így a GDPR is fókuszban lesz a következõ két évben.

Sebestyén úgy véli, egy ügyfélnek kell egy külön kockázati életbiztosítás, egy megtakarítási célú biztosítás és egy egészségbiztosítás ahelyett, hogy egy terméken belül megpróbálunk mindent megoldani. Ebben az alkuszok is segíthetnek. A unit-linked biztosítások mellett elõtérbe kerültek a hagyományos kockázati életbiztosítások, ez most megalapozta az alkuszok visszatérését az életbiztosítási piacra.

Sebestyén László szerint – látva a jegybank 330 pontját – az alkuszoknak el kell mozdulniuk a személybiztosítások felé, hiszen látható, hogy a nyugdíj- és az egészségbiztosítási területen komoly fejlõdésre lehet számítani.