Kivonul az ING Alapkezelõ
2014.05.22
Szinte teljes titokban szünteti be magyarországi tevékenységét az ING Alapkezelõ, amely 2010-ben még 1200 milliárd forintos kezelt vagyonával a harmadik legnagyobb vagyonkezelõ volt hazánkban - írja a Portfolio.hu. A külföldi tulajdonos döntése értelmében 2014. június végét követõen megszûnik az alapkezelõ, feladatait a biztosító és az ING külföldi vagyonkezelõi veszik át.

A döntés mögött elsõsorban a kedvezõtlen iparági és a bizonytalan jogi környezet áll, többek között a 300 millió forint körüli bankadó. Az esemény nem jár nagyobb hatással az ügyfelekre, egyszerûen arról van szó, hogy más formában kívánja a csoport hazánkban ellátni a vagyonkezelést.

A meglévõ kollégák közel fele az ING Biztosító új "Befektetési osztályára" kerül át, míg a többség számára külön "Mobility" programot hoznak létre, hogy megoldást találjanak a cég bezárására. A változás extra költséggel nem járt az ügyfelek számára, sõt díjmentes váltási lehetõséget biztosítottak azoknak is, akik más befektetési stratégiájú eszközalapot választottak.

A stratégiai fókusz ezt követõen a biztosítás lesz, itt még 400 milliárd forint körüli vagyon lehet, amelynek a kezelését az ING Csoport oldja majd meg házon belül.