Több mint egymillió részvényt kapott ajándékba a CIG
2014.05.23
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte, hogy a társaság 1196750 darab névre szóló, "A" sorozatú saját, dematerializált törzsrészvényt szerzett ajándékozási szerzõdés keretében - írja a Portfolio.hu.

A társaság korábbi vezetõ tisztségviselõje ajándékozási szerzõdés keretében ruházta át a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-re az egyenként 40,- Ft névértékû törzsrészvényt, melyet korábban a társaság dolgozói részvényprogramjának keretében szerzett meg. A részvények értéke az aktuális árfolyamon 254 millió forint.

A dolgozói részvények eredeti céljuknak megfelelõen, menedzsment ösztönzési funkciót töltenek be a jövõben - közölte a biztosító. A részvények a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. saját, szavazati jogot nem megtestesítõ részvényei között kerülnek nyilvántartásra.

A Portfolio.hu érdeklõdésére a CIG Pannóniánál elmondták: a magyar számviteli szabályok szerint a tranzakciónak nincs hatása az eredményre és a tõkére sem. Amikor a papír kikerül a könyvekbõl (például ha értékesítésre kerül), akkor kerül elszámolásra a bevétel gyakorlatilag akkora összegben, mint amennyiért értékesítik. Azaz bevétele akkor lesz belõle a cégnek, ha értékesíti a papírokat.