Máltán találkoztak Európa biztosítói
2014.06.12
Az Európai Bizottság belsõ piacokért és szogláltatásokért felelõs biztosa szerint a Szolvencia II biztosan be fog következni, ezért semmilyen ok nem fogadható el a biztosítók felkészületlenségére.

Az európai biztosítókat és viszontbiztosítókat tömörítõ érdekvédelmi szervezet, az Insurance Europe Máltán rendezett konferenciáján Barnier elmondta, hogy Európa a világ legnagyobb biztosítási piaca, ahol a világ egyik vezetõ szabályozói rendszere lép hamarosan életbe.

Egy évvel ezelõtt még kétséges volt, hogy a Szolvencia II valaha bevezetésre kerül, azonban az Omnibus II megszavazásával minden kétség szertefoszlott. Ma már tudjuk, hogy 2016. január 1-jén életbe lépnek az új szabályok – tette hozzá Barnier. Ma már

Sok a teendõ, és a menetrend meglehetõsen feszes a következõ két évben, a Szolvencia II implementációja kapcsán, de az biztos, hogy be fog következni, ezért a biztosítóknak semmi okuk arra, hogy ne készüljenek fel – közölte a biztos.

A biztos azt is kiemelte elõadásában, hogy a biztosítók az egyik legfontosabb hosszú távú befektetõk, amely kulcsfontosságú az európai munkahelyteremtés szempontjából. Szabályozóként az a feladatunk, hogy ezt a szerepet megkönnyítsük, ugynakkor a prudenciális elveket is tiszteletben tartsuk – mondta Barnier, hozzátéve, hogy ez a célja a Szolvencia II-nek is.