Ingyenes biztosítás járna az Ukrajnában befektetõknek
2014.06.17
Soros György kész segíteni a válság sújtotta Ukrajnának. A magyar származású amerikai pénzügyi befektetõ a Marshall-tervhez hasonlóval állna elõ. Soros, a Petro Porosenko államfõvel hétfõn tartott kijevi megbeszélésen beszélt ezzel kapcsolatos terveirõl.

Az UNIAN hírügynökség idézte késõ este az elnöki hivatal közleményét, amely szerint Soros tájékoztatta Porosenkót egy \"stratégiai konzultatív csoport\" létrehozásáról, amely segíteni fogja a kijevi kormányt a reformok végrehajtásában.

Az elnöki hivatal közleménye szerint Porosenko hangsúlyozta, hogy szükség van a reformok végrehajtására irányuló erõfeszítések összehangolására. Határozott támogatásáról biztosította Soros György kezdeményezését, amely szerint ingyenes biztosítást kapjanak a politikai kockázatokra azok, akik befektetnek az ukrán gazdaságba vagy együttmûködnek Ukrajnával.

Az UNIAN emlékeztet arra, hogy Soros György február végén, a mintegy 80 halálos áldozatot követelõ kijevi zavargások után felszólította az Európai Unió vezetõit, hogy sürgõsen dolgozzanak ki egy tervet Ukrajna megsegítésére, hasonlót ahhoz, mint amilyen második világháború utáni Marshall-terv volt, amellyel az Egyesült Államok segítette a nyugat-európai országok talpra állását.