Több ezer milliárdot fizetnek a brit biztosítók a kincstárnak
2011.08.24
A brit biztosítók szövetsége (ABI) és a PwC legújabb jelentése szerint a brit biztosítási ágazat több mint 10 milliárd fontnyi (3100 milliárd forint) adót fizet a kincstárnak.

Ez elegendõ a belügyminisztérium teljes költségvetésének finanszírozására, sõt, 200 millió fontot még meg is takaríthatnak.

A biztosítók több, mint 2,7 milliárd font társasági adót fizettek – a társasági adóbevétel 6,4 százalékát – amely 50 százalékos emelkedést mutat 2009-hez képest.

Az ABI fõigazgatója, Otto Thoresen kijelentette, hogy a biztosítók által fizetett adók számos minisztérium költségvetését fedezik, amely szintén jelzi az ágazat brit gazdaságon belüli döntõ szerepét.

Thoresen hozzátette, hogy az ágazat által fizetett adók összege meghaladja a recesszió elõtti szinteket, amely szintén arra utal, hogy a biztosítási szektor kellõen rugalmasnak bizonyult a gazdaság helyreállításában.

Véleménye szerint az egységes, versenyképes adózási szabályok létfontosságúak lennének az ágazat számára, és óva intett az olyan szabályok bevezetésétõl, amelyek az Egyesült Királyságot üzletileg kevésbé vonzó helyszínné tennék.