Szolid eredménynövekedés a világ egyik legrégebbi biztosítójánál
2011.06.03
2010-ben szolidan nõtt a Lloyd’s profitja: 2,2 milliárd fontot könyvelhetett el a tavalyi év jelentõs kárigénye ellenére.

A világban lezajlott számtalan katasztrófa – az új-zélandi és chilei földrengésektõl, az ausztrál árvizekig – ellenére a Lloyd’s mégis profittal tudta zárni a tavalyi évet.

A Lloyd’s éves eredményeinek ismertetése után az elnök, Lord Levene azt nyilatkozta, hogy a tavalyi és az idei katasztrófák felhívták a figyelmet arra, hogy a biztosítótársaságoknak mekkora szerep jut az újjáépítések elõsegítésében. Hozzátette: a biztosítási ágazat, mint a szélesebb pénzügyi szektor része, továbbra is alapvetõ fontossággal bír a brit gazdaság helyreállításában.

A vezérigazgató szerint a következõ hónapok kihívásokkal teliek lesznek a biztosítók számára. 2011 már eddig is rendkívülinek számított a természeti katasztrófák nagyságát tekintve, azonban a Lloyd’s keményen dolgozik, hogy Japán, Új-Zéland és Ausztrália is hamar újra tudjon épülni – tette hozzá az igazgató.

Szintén kihívást jelent a Lloyd’s számára a Szolvencia II szabályozásnak való megfelelés. A Szolvencia II nevû szabályrendszer lényege, hogy a biztosítóknak számba kell venniük valamennyi õket érintõ kockázatot (mint például egy természeti katasztrófa kockázata), és azokat a napi mûködésükbe épített folyamatok, kontrollok segítségével szükséges menedzselniük. A kockázatoknak megfelelõen kell majd meghatározni a szavatolótõke nagyságát.

A Lloyd’s jó úton halad az új szabályrendszernek való megfelelésben, ugyanakkor a feladat igen komplex és jelentõs költségekkel jár – tette hozzá a vezérigazgató.