Egyre többen kötnek utasbiztosítást
2014.07.21
A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 elsõ félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az elõzõ év azonos idõszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentõs részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékû kárbejelentés érkezett.

A biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében megállapítja,hogy a magyar utazók egyre tudatosabbak. Tavaly a magyar utasbiztosítási piac bevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, ami 6,5 százalékos növekedést jelent a 2012-ben elért 9,5 milliárd forinthoz képest. A külföldi utazások esetében fontos a biztosítás, amely poggyászkár, baleset, lopás vagy egyéb gondok esetén jelentõs kiadásoktól kímélheti meg a külföldre látogatókat - hívja fel a figyelmet a biztosítótársaság.

A közlemény idézi Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: "a tapasztalatok szerint az utasok kedvelik a bankkártyás biztosításokat is, 2013-ban a K&H-s bankkártyák jelentõs része tartalmazott utasbiztosítást. Az egyik leggyakoribb káreset a poggyászkár, itt a legmagasabb kárösszeg 85 ezer forint volt tavaly".

Elmondta, hogy a bankkártyákhoz tartozó utasbiztosítás 24 órás egészségügyi, utazási, személyi felelõsségbiztosítási illetve jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, balesetbiztosítást valamint poggyászbiztosítást tartalmaz, a szolgáltatások között pedig szerepel sürgõsségi fogászati kezelés is.

A K&H Biztosító - nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált - saját tõkéje 11,5 milliárd forint volt 2014. elsõ negyedévének végén, a mérlegfõösszege 122,2 milliárd forintot ért el. A biztosítástechnikai eredménye 1,0 milliárd forint, az adózás utáni eredménye 0,8 milliárd forint volt.