További 150 ezer forint a Kodály köröndi tûz károsultjainak
2014.07.23
Az 50 ezer forintos gyors kárelõleg után most további 150 ezer forintot utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi tûzben károsult ügyfeleinek. Az épület állapota miatt a szakértõk még mindig nem kezdhették el a kárfelmérést.

2014. július 15-én délután kigyulladt az Andrássy út 83-85. szám alatti, világörökség alatt álló palotaépület. A tûz következtében a ház teljes tetõszerkezete rövid idõn belül a lángok martalékává vált, majd a tûz átterjedt a III. emeletre is, ahol csak egy lakott lakás volt.

Az épületben 15 lakás ingóságainak biztosításáról az Aegon Magyarország gondoskodik. Az érintett ügyfelek részére a biztosító azonnali 50 ezer forintos kárelõleget folyósított a tûzeset másnapján. A biztosító most további 150 ezer forint kárelõleg folyósításáról döntött, mivel a károk felmérése az épület állapota miatt még nem kezdõdhetett meg.

„A hatóságok elõzetes tájékoztatása szerint további egy-két hétig még biztosan nem tudjuk megkezdeni a kárfelmérést. Azért döntöttünk további kárelõleg folyósításáról, hogy a kárfelmérés lezárásáig hatékony segítséget tudjunk nyújtani ügyfeleinknek” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. "A szomszédos Szív utca 18. szám alatti ingatlanban négy ügyfelünk szenvedett el károkat a tûz következtében, amelyek rendezése megkezdõdött és gyorsított eljárásban néhány napon belül be is fejezõdik."