Költségcsökkentésbe kezd a hazai biztosító
2011.08.26
Az eredményesség érdekében a CIG Pannónia költséglefaragásba kezd, amely jövõre már 400 millióval apasztja az igazgatási költségeket – jelentette be Gaál Csaba vezérigazgató a féléves számokat ismertetõ sajtótájékoztatón.

A cégcsoport a jövõben az amúgy elég tágan meghatározott fõ üzletágakra: a magyar, szlovák és román piaci élet- és a magyar nem élet biztosításra ( az EMABIT októberben indul, és jövõ januártól már lakásbiztosításokat is köt), a Panónnia Nyugdíjpénztárra és a most alakítás alatt álló befektetési szolgáltatóra koncentrál – írja a Napi Gazdaság.

A Pannónia nyugdíjpénztár várhatóan még ebben a negyedévben gyarapszik a Postás és az évgyûrû pénztártagjaival, így magánnyugdíjpénztári ága is túllépi a kétezres létszámot. A cégcsoport viszont a jelek szerint lemondott a bolgár és szerb terjeszkedésrõl.

A vezérigazgató megerõsítette, hogy elsõrendû cél 2014-re a nyereséges mûködés, amely külön a nem életbiztosítóra (EMABIT) is érvényes.

Gaál Csaba elmondása szerint csökkent a CIG Brókernet-függõsége, amelyet sok elemzõ a kockázati tényezõk közé sorolt. Az idei forgalom 70 százalékát adta a Brókernet (ebbõl 7 százalék a 350 milliónyi új szerzést hozó szlovákiai bevétel, amelyet teljes egészében adott), míg a saját hálózat szerzési aránya 9-rõl 11 százalékra, az egyéb cégeké pedig 11-rõl 20-ra nõtt. A társaság középtávú célja a Brókernet arányának a magyar piaci átlagra, mintegy 50 százalékra csökkentése.