Sikeres tõzsdei bevezetés után jelentõs nettó eredménynövekedés az NN Csoportnál
2014.08.06
39 millióról 252 millió euróra – növelte második negyedéves nettó eredményét az elõzõ év azonos idõszakához képest az NN Csoport. Az NN Csoport kiváló üzleti eredményei mögött a japán és az európai életbiztosítási üzletágak értékesítésének növekedése, valamint a hollandiai nyugdíjszerzõdések növekvõ megújítása áll.

A sikeres tõzsdei bevezetés után elõször tette közzé eredményeit az NN Csoport. A nettó eredmény 39 millióról 252 millió euróra nõtt 2014. II. negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az NN Csoport kiváló üzleti eredményt ért el a japán és az európai életbiztosítási üzletágak értékesítésének növelésével, valamint a nyugdíjszerzõdések növekvõ megújításával Hollandiában. Tovább erõsödött a vállalat tõkepozíciója is, a holding készpénztõkéje 1,156 millió euróra emelkedett. Az Investment Management által kezelt vagyon 5,4 százalékkal 177 milliárd euróra nõtt az év elsõ negyedévéhez képest.

A folyamatos üzlet mûködési eredménye 257 millió euró a második negyedévben, ami 6,2 százalékkal elmarad az elõzõ év hasonló idõszakától a hollandiai életbiztosítási üzletág alacsonyabb bevételei miatt. Mindemellett a folyamatos üzlet elsõ féléves mûködési eredménye 22,4 százalékkal haladja meg az elõzõ év azonos idõszakát.

"Az NN Csoport július 2-i részvénykibocsátása záróakkordja volt annak a folyamatnak, melynek végén önálló vállalatként mûködünk tovább. A részvénykibocsátás sikere jelzi, milyen komoly a befektetõi érdeklõdés vállalatunk iránt. Ügyfélközpontú mûködésünket egyre többen ismerik el, és jelentõs elõrelépést értünk el hollandiai költségcsökkentési programunkban is: a 2016-ra tervezett 200 millió euróból idén eddig 75 millió eurót sikerült megtakarítanunk. Mindent összevetve jó úton járunk, hogy elérjük stratégiai és mûködési céljainkat” – mondta Lard Friese, az NN Csoport vezérigazgatója.

Hozzátette: a holding készpénztõke pozíciója jelentõsen javult a negyedévben a kapott osztaléknak és a tõzsdei bevezetést megelõzõ tõkeemelésnek köszönhetõen.

Emellett az NN Csoport áprilisban és júliusban 2 milliárd euró értékben bocsátott ki alárendelt követeléseket, az év elsõ felében pedig jelentõs tõkét termelve tovább erõsítette szilárd tõkepozícióját.