K&H Biztosító: jelentõsen nõtt az életbiztosítási díjbevétel
2014.09.09
A K&H Biztosító az idei elsõ fél évben 1,3 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el, ami megfelel a tavalyi szintnek, mindez az élet és a nem-élet üzletágban elért stabil üzemi eredménynek és a szigorú költséggazdálkodásnak tudható be - mondta Wim Guilliams, a K&H Biztosító vezérigazgatója hétfõn a K&H Bank és a biztosító közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

Wim Guilliams elmondta: 2014 második negyedévében is kiemelkedõ teljesítményt nyújtott a biztosítócég, ami hozzájárult ahhoz, hogy az elsõ fél évben kedvezõen alakult a cég eredménye. A rendszeres életbiztosítási díjbevétel jelentõs növekedését várhatóan tovább erõsíti majd a közelmúltban bevezetett új rendszeres díjas, részleges tõkevédelmet biztosító, innovatív, nyíltvégû alapokba fektetõ nyugdíjbiztosítási termék - tette hozzá.

Elmondta: a mûködési költségek az elõzõ évhez képest 3,4 százalékkal csökkentek, és folytatódott a dinamikus növekedés a biztosítási termékek bankfióki és online értékesítése terén. A biztosító saját tõkéje 2014 elsõ fél évének végén 11,3 milliárd forintot tett ki, mérlegfõösszege mintegy 120 milliárd forint volt.

A vezérigazgató közölte: a nem-élet üzletágban 10,2 milliárd forintos díjbevételt értek el, a 2014. január 1-jei szinthez képest a kgfb-állományukat 4,4 százalékkal növelték, a nem-élet ág jövedelmezõsége összességében magas maradt. Hozzátette: az életbiztosítási üzletágban az életbiztosítási tartalék 79,6 milliárd forint volt, ami a múlt év végéhez képest 6 százalékos növekedés.