Piaci átlag feletti növekedés a Generalinál
2014.09.10
A magyarországi Generali Csoport (Generali Biztosító, Genertel, EUB) 60,2 milliárd forintos korrigált díjbevétele az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva 1,8 százalékkal növekedett, ezzel piaci részesedése stabilan 17,1 százalékos.

A Generali Biztosító 1,7 milliárd forinttal több, 59,91 milliárd forint díjbevételt realizált. A „direktbiztosító” díjbevétele és piaci részesedése is visszaesett, ugyanakkor az EUB díjbevétele átlépte az 1 milliárd forintot.

Az életbiztosítások piacán korrigált díjbevétel alapján a Generali Csoport a másfél százalékos piaci átlag felett, 2,1 százalékkal növelte bevételét. A nem-élet terület 1,7 százalékkal emelkedett a biztosítócsoportnál. Ezen belül a nem-gépjármûbiztosításokból származó bevételek 2,3 százalékkal növekedtek, a KGFB 1,5 százalékkal emelkedett, míg a casco lényegében nem változott.

Az idei tervünk, hogy növeljük díjbevételünket, és még eredményesebben mûködve megõrizzük stabil piaci részesedésünket. Ennek érdekében az egyszeri hatásoktól és az éles árversenytõl mentes üzletpolitikát folytatunk - mondta Erdõs Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója.