Biztosítói eszközalapok versenye: hat kategóriában gyõzött az Uniqa
2014.09.24
Hat kategóriában aratott gyõzelmet az UNIQA Biztosító Zrt. a hazai biztosítói eszközalapok idei versenyben – derült ki a ma megrendezett MoneyMoon Awards 2014 díjátadó gálán. A biztosítási piac meghatározó megmérettetésén több mint 600 biztosítói eszközalap közül választották ki a legjobbakat. Az UNIQA idén is, és a díj 2010-es elindítása óta összességében is a legtöbb kategóriadíjat (26) szerezte meg.

2014-ben az UNIQA Biztosító Zrt. hat eszközalap-kategóriában nyert díjat a Money Moon Awards gáláján, és ezzel a legtöbb elismerést szerezte meg az idei versenyben induló pénzintézetek között. A biztosítótársaság nem elõször jeleskedik az iparág meghatározó megmérettetésén, hiszen eszközalapjaival a Money Moon Awards 2010-es elindítása óta a verseny legsikeresebb szereplõje, és az összes biztosító közül eddig a legtöbb – összesen 26 díjat – nyerte el.

„A legnagyobb kihívást nem az jelenti, hogy egyszer a legjobb eredményt érjük el, hanem az, hogy éveken át a legjobbak között maradjunk. Eszközalapjaink a jól átgondolt befektetési politikának és a kiváló vagyonkezelõi csapatnak köszönhetõen a kezdetektõl a MoneyMoon Awards rangsorok élmezõnyében szerepelnek. Külön öröm számomra, hogy idén az UNIQA hat kategóriában is nyert és ezzel a versenyzõ vállalatok közül a legtöbb díjat szerezte meg.” – nyilatkozta Othmar Michl az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. 

2014-ben a következõ kategóriákban nyertek az UNIQA eszközalapjai:

Az UNIQA Biztosító Zrt. életbiztosításokhoz választható eszközalap palettája az egyik legszélesebb a hazai biztosítási és befektetési piacon. A biztosító által kezelt eszközalapok száma – az aktuális piaci trendeknek és az ügyfelek igényeinek megfelelõen – folyamatosan bõvül. Az eszközalapokban kezelt vagyon 2014 augusztusában meghaladta a 74 milliárd forintot.

Az UNIQA eszközalapjaiból bárki összeállíthatja a számára optimális kockázati és hozamjellemzõkkel bíró befektetési portfóliót. Az eszközalapok többsége nem csak forintban, hanem terméktõl függõen euróban, illetve dollárban is elérhetõ.

A díjról

A MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó cég ranglistája, amely egy transzparens kritériumrendszer és metodika alapján értékeli és rangsorolja a biztosítói eszközalapokat objektív képet ad a piacon szereplõ összes elérhetõ biztosítói eszközalap teljesítményérõl, és ezzel segíti az ügyfeleket a befektetési döntéseik meghozatalában.

A vállalat 2010-ben rendezte meg elõször a MoneyMoon Awards-ot, ahol a legjobban teljesítõ unit-linked eszközalapokat tüntetik ki különbözõ kritériumok alapján, illetve a hazai és külföldi befektetési alapokat és a magán- nyugdíjpénztári portfóliókat is rangsorolják.

„Az elmúlt években MoneyMoon Awards gyõztes eszközalapok – így az UNIQA korábban díjazott eszközalapjai is – láthatóan jelenleg is bizonyítanak. Ez egyszerre igazolja vissza a MoneyMoon által kifejlesztett értékelési módszertan megbízhatóságát, illetve a nyertes biztosítói eszközalapok kiváló minõségét” – mutatott rá Kiss Imre, a MoneyMoon ügyvezetõ igazgatója.

Hozzátette: a MoneyMoon célja, hogy független szakmai értékelõként a pénzügyi piac minél több területén biztosítsa a szabályozói oldal és az ügyfelek által igényelt transzparenciát és objektív összehasonlíthatóságot.