Idén a Groupama Garancia Biztosító lett Az Év Biztosítója
2014.09.26
A legjobb deviza alapú részvény unit-linked eszközalap és a legjobb ingatlan unit-linked eszközalap kategóriák elnyerése mellett idén az abszolút kategóriát is a Groupama Garancia Biztosító nyerte, ezzel 2014-ben Az Év Biztosítója a MoneyMoon Awards-on a Groupama Garancia Biztosító lett. „Az Év Biztosítója 2014” cím odaítélése egyben azt is jelenti, hogy az értékelt és díjazott 17 kategóriában összességében a Groupama Garancia Biztosító mutatta a legerõsebb szereplést, azaz eszközalapjai nem csak egy-egy kategóriában tudtak kiemelkedõ teljesítményt nyújtani, hanem valamennyi kategóriában a legjobbak között szerepeltek.

A független MoneyMoon 2011 óta díjazza a legjobb biztosítói eszközalapokat. A MoneyMoon a teljes hazai biztosítási piac több mint 600 befektetési eszközalapját objektív módon, meghatározott kritériumrendszerben értékeli és rangsorolja. Az, hogy a Money Moon értékelõ rendszerének segítségével valóban reális rangsor állítható fel, igazolja a piaci tendencia is, miszerint a korábbi években díjazott eszközalapok azóta is látványosan bizonyítanak a piacon.

A Groupama Garancia Biztosító két eszközalapja kategória gyõztes lett

A 2014-es díjkiosztón ismét több kategóriában díjazták a kiemelkedõ teljesítményû eszközalapokat. Idén elõször pedig az összesített teljesítményt mérõ legjobb biztosító kategória is kihirdetésre került.

Az egyes kategóriák elbírálásának fõ szempontjai a hozam, a kockázat, illetve az ezekbõl képzett Sharpe-hányados volt, és ennek megfelelõen választották ki az elmúlt év legjobb eszközalapjait, illetve az összesített eredmények alapján a legjobb vagyonkezelõt és a legjobb biztosítót. A piaci szereplõk független teljesítménymérésével a MoneyMoon Awards megbízható segítséget nyújt abban, hogy megtalálhassuk a piacon elérhetõ legjobb termékeket.

A Groupama Garancia Biztosító az alábbi két eszközalap kategóriában nyerte el a legjobb címet: a legjobb deviza alapú részvény unit-linked eszközalapja a „Idõsödõ Társadalom Részvény Euró” eszközalapja, a legjobb ingatlan unit-linked eszközalap pedig a „Magyar Ingatlan” eszközalapja lett.

„A két kategória gyõztes pozíciójának elnyerése nagy öröm és elismerés számunkra, igazolva azon törekvésünket, hogy a teljes befektetési paletta tekintetében kiemelkedõ és versenyképes hozamokat nyújtsunk ügyfeleink számára” – mondta Mocskonyi Péter, a Groupama Garancia Biztosító Befektetési és Kockázatkezelési fõosztályvezetõje.

Az Év Biztosítója 2014: Groupama Garancia Biztosító

Idén elõször kihirdetésre került „Az Év Biztosítója” kategória gyõztese is. A díj odaítélésekor azt vizsgálták, hogy melyik biztosítótársaság eszközalapjai kerültek be a legtöbbször az egyes kategóriák legjobbjai közé. Ezen szempont alapján a Groupama Garancia Biztosító mutatta a legerõsebb szereplést, azaz a legtöbb kategóriában a Groupama Garancia Biztosító eszközalapjai voltak a dobogós helyeken.

Idén tehát az abszolút kategória gyõztese a Groupama Garancia Biztosító lett, mellyel elnyerte „Az Év Biztosítója 2014” címet a MoneyMoon Awards-on.

„Nagyon fontos elismerésnek tartjuk, hogy az abszolút kategória gyõztesei lehetünk, hiszen „Az Év Biztosítója 2014” cím azt mutatja meg, hogy nem csak egy-egy kategóriában tudunk a legjobbak lenni, hanem azt is, hogy a unit-linked eszközalapok kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál folyamatosan rendkívül magas színvonalú, mellyel befektetési tevékenységünk stabilan kiemelkedõ, átlag feletti teljesítményt nyújt” – mondta Bácsfalvi Mihály, a Groupama Garancia Biztosító gazdasági vezérigazgató-helyettese.