Europ Assistance: 30 ezer esetben segítettek idén nyáron
2014.09.30
Az elmúlt években ismét növekedett a hazai gépjármû-piac. Az eladások rendre a tavaszi és nyári hónapokban a legmagasabbak, ugyanakkor sajnos ez a balesetekre nézve is igaz. A nyaralási szezonban a bajba jutott ügyfeleken segítõ Europ Assistance munkatársai megerõsített szolgálattal dolgoztak: a társaság közel 30 000 esetben segített a világ több mint 100 országában - írja a Gazdasági Rádió.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az utóbbi két évben ismét növekedést mutatott az újonnan üzembe helyezett gépjármûvek száma. A legtöbb autó általában a második negyedévben talál gazdára, de a nyári hónapok számítanak a fõ baleseti szezonnak is, ilyenkor, különösen augusztusban, megugrik a személyi sérüléssel járó balesetek száma.

A leggyakoribb okok, amik miatt igénybe veszik a Europ Assistance szolgáltatást, a különbözõ mûszaki hibák, a hûtõvíz felforrása, a defekt, a koccanásos balesetek vagy az úttestrõl való lesodródás, de az üzemanyag kifogyása is sokszor jelent gondot. Probléma esetén a hívás elõször a központba fut be, innen szervezik meg az adott helyzetnek megfelelõ segítségnyújtási feladatokat. Magyarország területén 1 órán belül garantáltan kiérkezik a szakértõ csapat, és megkísérli a helyszíni javítást. Amennyiben ez nem lehetséges, az Europ Assistance gondoskodik a legközelebbi szakszervizbe történõ szállításról, csereautót vagy szállást biztosít, amíg lehetségessé válik a továbbutazás. A tolmácsolást, illetve a szervizzel való kapcsolattartást is vállalják, illetve szükség esetén 10 liter üzemanyagot szállítanak a helyszínre.