A briteknél évente 6 hónappal emelkedhet a nyugdíjkorhatár
2014.10.10
Átlagosan évi hat hónappal növelné a brit kormány a szigetországban a nyugdíjkorhatárt, arra ösztönözve ezzel az idõseket, hogy tovább maradjanak munkában.

A brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium nemrégiben adott ki egy munkatervet, amely szerint a várható élettartama emelkedése miatt a nyugdíjkorhatárt is emelni kellene.

A legfrissebb statisztikák szerint a férfiak átlagosan 64,7 évesen hagyják abba a szigetországban a munkát, szemben a 2011/12-es 64,5 évvel. Nõk esetében ugyanez 63,1 év, amely szintén emelkedést mutat a korábbi 62,7 évhez képest.

A minisztérium elemezése szerint legalább fél évvel ki kellene tolni a munkából való visszavonulás átlagos életkorát, amely már javulást eredményezhetne, ugyanakkor ilyen nagyságrendû emelkedésre nem lehet számítani. A jelentés szerint plusz egy év a munkában akár 10%-kal is növelheti a nyugdíjak nagyságát egyéni szinten.

Az Aegon ügyvezetõ igazgatója, David Macmillan a Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy a következõ öt évben komoly változások jöhetnek ezen a téren és az emberek 65 éves koruk fölött is dolgozni fognak, de választhatják azt is, hogy korábban elkezdik a megtakarítást.