Ismét nyereséges az Aviva
2014.10.31
A brit Aviva biztosító életbiztosítási üzletága komoly lendületet kapott az idei harmadik negyedévben, így a csoport új szerzéseinek értéke 15 százalékkal, 690 millió fontra emelkedett – jelentette a társaság.

A brit életbiztosítási üzletág esetében a növekedés 18%-os volt, az új szerzések értéke összesen 120 millió fontra rúgott. Az elsõ három negyedév szerzése együttesen azonban így is 9 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2013 hasonló idõszakában.

A harmadik negyedév fellendülése elsõsorban a vállalati biztosítási terméknek, illetve a munkáltatói csoportos életbiztosítási termékeknek volt köszönhetõ.

Csoport szinten, Európában az új szerzések értéke 40 százalékkal emelkedett, Ázsiában ennél is jelentõsebb, 47%-os növekedés volt megfigyelhetõ.

A piaci volatilitás és a gazdasági bizonytalanság azonban továbbra is hatással vannak a biztosítási piacokra. Az Aviva azonban diverzifikált üzleti modelljének és a kockázatkezelési terület fejlesztésének köszönhetõen kezelni tudja ezeket a piaci kockázatokat – állítja a biztosítótársaság.

Az Aviva 2013-ban tudott ismét profitot termelni, miután 20122-ben még 2,9 milliárd fontnyi veszteséget ért el. Az Aviva már korábban elkezdte a cég szerkezeti átalakítását, ahol a költségcsökkentés és a jövedelmezõség javítása érdekében megváltak a nem alapvetõ tevékenységektõl.