Folytatódik a növekedés a nemzetközi Generali Csoportnál
2014.11.10
A nemzetközi Generali Csoport minden szegmensben stabil teljesítményt felmutatva 3,7 milliárd eurós üzemi eredményt könyvelhetett el az év elsõ kilenc hónapjában, ezzel 12,8%-os növekedést ért el az elõzõ év hasonló idõszakához képest.

Az üzlet- és jövedelmezõség-fejlesztésre irányuló stratégiájának köszönhetõen minden szegmensben javítani tudta teljesítményét a nemzetközi Generali Csoport a harmadik negyedévre. A tartósan alacsony kamatlábak miatt még mindig bizonytalan makrogazdasági környezet dacára a társaság a harmadik negyedévben erõteljes, 20,8%-os emelkedést ért el, és 2014. szeptember 30-áig 3,7 milliárd eurós üzemi eredményt könyvelhetett el, ami 12,8%-os növekedést jelent az elõzõ évi eredményhez képest.

A vállalatcsoport adózott eredménye elérte az 1,588 millió eurót, míg teljes díjbevétele 51, 3 milliárd euróra rúgott. A Generali Csoport továbbra is tartja a Szolvencia I-ben elõírt nettó szabad többletre vonatkozó célját, a viszonyított arány a harmadik negyedév után 160%-on áll.

Üzemi eredmény tekintetében az életbiztosítási szegmensben 11%-os, míg a vagyon-és balesetbiztosítási üzletágban 11,8%-os növekedést ért el a vállalat. A nemzetközi Generali Csoport pénzügyi szegmensének üzemi eredménye pedig 17,8%-kal emelkedett a 2013-as eredményekhez képest.